Menu Close

Партньорски статии

Екзотичен паркет

Под думата „екзотично“ често се асоциира нещо луксозно, богато, достъпно.., но за малцина.
Екзотичната дървесина е твърде скъпо удоволствие. Тя притежава отлични експлоатационни качества, а нейните декоративни свойства извикват възторг в очите. Ето защо избирайки екзотичната дървесина, човек избира елегантност и оригиналност. Такова паркетно покритие гарантира присъствие на топлина, уют и спокойствие във всеки дом.
Екзотичен паркетЕкзотичната дървесина е най-новата тенденция в съвременния интериорен дизайн. Уникалаността на екзотичната текстура и дизайна на екзотичния паркет позволяват да се промени интериора във всеки дом.
Паркетът е уникална подова настилка, която намира своето широко приложение в офиси, жилища, административни сгради и други помещения. Той е издържлив, надежден, притежава представителен и скъп външен вид. Обикновено паркетът се произвежда от дървесина, която расте в околните райони. Най-често срещаната подова настилка се изработва от дъб, ясен, явор, бук, череша и др. На пазара вече отдавна присъства и подова настилка, произведена от различни видове екзотична дървесина, като бамбук, тик, мербау, ятоба и др.
Какво отличава екзотичната дървесина от обичайната?
Основната разлика е в цвета. Нюансите, които притежава екзотичната дървесина, преминават от слънчевия цвят на бамбука, през медения тик, следвани от цветната мистерия на цяла плеяда дървесни видове. Нюанси в жълто, червено, кафяво придават на всеки интериор топлина и уют. По желание на клиента дизайнера може да намери и розова дървесина. Някои сортове екзотична дървесина преливат и блестят. Качеството на дървесината зависи от нейната възраст.
Някои дървесни видове с течениена времето променят цвета си, но това не се отразява на експлоатационните качества на повърхността. С течение на времето „рисунките“ по дървото стават по-естествени, а цвета – по-наситен. Основният плюс на екзотичната дървесина е, че тя успява да се впише във всеки интериор. Дизайнерите много отдавна приветстват съчетанието между екзотична и местна дървесина.
Днес е лесно да се избере паркет, отговарящ на всеки вкус, тип помещение, пространство и интериорни предпочитания. Материалът, от който се произвежда паркета е естествен, жив и като такъв той „работи“, развива се, съзрява… Именно поради тези си свойства той бива високо ценен от съвременния човек и заема своето заслужено място във всеки съвременен и модерен дом.

Електро услуги | Electro Goup

Качествени 24/ 7 електро услуги в София, ремонт на ел табла, ел ремонт, изграждане на електро инсталации.  Електро услуги и поддръжка на електро съоръжения: http://www.electro-group.net

Приятели

  • Парти Тент – шатри, тенти и кетъринг обoрудване под наем
  • Софгаз- авто газови уредби, газови инжекциони
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/7 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Партньорски статии, 6.2 out of 7 based on 5 ratings